Eivind Wangberg har blitt den nye stjernen i Unifon.

Det var like før Unifon-Eivind ble munk i skauen i Thailand. Men så tok han steget og ble toppselger

– Det drar jeg nytte av nå.

Publisert

Eivind Wangberg har jobbet i grunnskolen og på spesialskole i mer enn 20 år. På si var han musikant.

I 2020 bestemte han seg for å leve av musikken, og planen var å spille opp til taffeljazz på forskjellige hotellbarer i Oslo. Men pandemien ville det annerledes, og fremtidsplanene ble kansellert.

Wangberg var lei av dårlig betalte jobber, og som 47-åring bestemte han seg for å bytte beite. Han ville bli selger. I april fikk han jobb i Unifon, og har i dag blitt en av de beste selgerne i selskapet.

– Jeg tenkte at salg helt sikkert var noe jeg kunne tjene gode penger på. Men jeg skal innrømme at jeg telte på knappene fra april til over sommeren, sier Wangberg til Salg24.

Unifon selger telefoniløsninger til bedriftsmarkedet.

Skauen i Thailand

I september løsnet det omsider for den ferske selgeren, og den første gode lønningen kom inn på konto. Det ser ut til å ha gitt mersmak.

– Det var gøy å se at det gikk seg til. Løsningene til Unifon er så bra, at når jeg først får møte med bedriftene så selger det seg nesten selv.

Eivind Wangberg forteller om sin mentale styrke.

– Jeg vet at vi selger et bra produkt, og at vi kan tilby en løsning som vil gjøre hverdagen til bedrifter lettere. Så hvis jeg bare kommer meg gjennom nei-veggen, vet jeg at kunden vil tjene på å booke et møte med oss.

– Hvilke egenskaper har du som egner seg i salgsbransjen?

– Det særeste jeg har gjort noen gang, var at jeg holdt på å bli buddhistmunk en gang i tiden. Jeg satt inni skauen i Thailand i månedsvis og fulgte med på prosessene som foregår oppe i hodet. Og det drar jeg nytte av nå.

Det tilbakelagte kapittelet som munk, har gjort Wangberg bevisst på stemmen i hodet som titt og ofte kommer med begrensninger. Han er overbevist om at det er den stemmen som til slutt stopper oss.

– Jeg har lært meg å le av den stemmen, og overdøve den med tanker om at det ikke er noen ting som kan stoppe meg i å for eksempel selge dette produktet. For det som alltid stopper meg, er min egen tvil, konstaterer han.

Wolf of Wall Street

– Hvordan var det å gå fra lærer til selger?

– Det å jobbe som lærer handler jo på et vis om å selge det også. Selge inn ideen om at det er lurt å lære seg det man underviser i. Hvis du ikke klarer det, ender du opp med elever som sitter å gjesper og ser ut av vinduet.

Han trekker også paralleller til kommunikasjonsferdighetene som kreves i begge yrkene. Etter å ha jobbet med barn som faller utenfor, har han lært seg å bli en problemløser.

– Også handler det om tålmodighet. Det å få 80 nei på telefonen er ikke så ille når du sammenligner det med alle ungene som hater deg når du kommer inn i klasserommet hver morgen, sier Wangberg og ler godt.

– Hva er det beste med karriereskiftet?

– Det beste ved å være selger, er at det kun er opp til deg selv å skape resultater. Uansett hvor god jobb jeg gjorde i skolen, så tjente jeg de samme pengene hver måned.

Wangberg trives godt med å vite at det er hans innsats alene som gir resultater. Og at han hele tiden kan endre ting ved seg selv som vil gi ganske umiddelbare resultater.

– Til å begynne med var jeg forsiktig. Jeg hadde ikke fått noen møter på tre uker. En dag gikk jeg hjem og så Wolf of Wall Street, og tenkte, der har vi attituden. Dagen etter gikk jeg på jobb og booket tre møter på rappen. Det handler bare om å finne den rette motivasjonen.

Powered by Labrador CMS