Daglig leder i CompEdge, Adrian Søbyskogen.
Daglig leder i CompEdge, Adrian Søbyskogen.

Adrian mener influencer marketing er på vei til B2B

– Det krever noen rebeller der ute som kan gå foran.

Publisert

De siste årene har influencer marketing blitt en større og større del av markedsstrategien til B2C-bedrifter. Adrian Søbyskogen, daglig leder i CompEdge, mener vi kommer til å se mer av det også i B2B-verden.

– Som med alt annet som skjer i B2B, så ligger de ti år etter, sier han til SALG24.

Søbyskogen tror tittelen «B2B-influencer» kommer til å bli normalisert etter som tiden går, og at man ser dem i dag – uten å nødvendigvis kalle dem for influencere. De er ikke ulik de vi oftere forbinder ordet med, forskjellen er at B2B-influencerne opererer på andre mer businessorienterte sosiale medier som LinkedIn.

– Influencere er jo svære reklameplakater! Det samme er det i B2B. Det er en profil som anbefaler noe. Du får de til å snakke om akkurat hvorfor din tjeneste er bedre enn andres.

Noen måter å bruke disse profilene på er å hyre de til seminarer og podcaster. Som et eksempel nevner Søbyskogen Oslo Business Forum og deres podcast-serie med Silvija Seres.

– Hun er en skikkelig power-kvinne i Norge og sitter i ørten styrer i topp 500 selskaper. OB Forum skulle ha inn C-level folk inn til konferansene sine og skape partnerskap, og Seres gikk da god for dem.

Få beslutningstakere

Hvis man skal ta i bruk en B2B-influencer så trenger man derimot ikke å sikte mot de med en halv million følgere, men heller profiler med påvirkningskraft innenfor sitt felt.

– De trenger ikke å ha så fryktelig mange følgere heller. Engasjementsraten på mindre influencere er langt høyere enn de som er større.

Den største forskjellen på B2C og B2B influencer marketing kan sies å være hvor bredt man sikter. I B2C vil man gjerne sikte bredt for å nå ut til alle med en lommebok. I B2B er det derimot bare en brøkdel av de som jobber i et selskap som sitter på pengesekken.

For de som sitter med beslutningsmakt så kan det være vanskelig å orientere seg i et hav av diverse tjenester, og det er bare så mange leverandørmøter man kan ta seg tid til.

– Da går man ofte på magefølelsen. Hva er det jeg ser, og hva er det folk prater om?

Skaper troverdighet

Bruk av influencere er for å skape troverdighet til bedrifter. Som Søbyskogen sier det selv så stoler folk på folk, men ikke selskaper.

– Et selskap kan ikke si noe annet enn at de har de beste produktene, så vi gjennomskuer det uansett.

Derimot hvis noen du ser opp til anbefaler noe, så er det større sjanse for at du velger akkurat det produktet. Du stoler på at de tar riktige valg, også når det kommer til hvilke sponsorer de velger å si ja til.

Søbyskogen er 100 prosent sikker på at vi vil se mer av B2B-influencere i årene som kommer, men at det er noen brikker som må på plass først.

Han sier at profilene innen B2B må skjønne at de er influencere, og at de må ha et kommersielt «mindset». Selskapene må tørre å satse ved å knytte seg til influencere. Og markedsføringsbyråer må bli klar over at B2B-influencere finnes og kan brukes.

– Det krever noen rebeller der ute som kan gå foran.

Powered by Labrador CMS